Mandarínková torta
19. 8. 2011
Čas varenia/pečenia: 25-30 min
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
120 g polohrubej múky
tuk vymastenie formy
múka na a vysypanie formy
KRÉM:
2 mandarinkové kompóty
300 ml šľahačkovej smotany
2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
NA OZDOBU:
ľubovoľné ovocie
50 g čokolády na varenie
Postup:
Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista. Prisypte preosiatu múku a opatrne premiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a upečte. (v elektrickej rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej rúre pri 160 °C, v plynovej rúre na stupni 3) Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejte do väčšej nádoby a doplňte vodou do ½ l. Pridajte balíčky vanilkového pudingu a dobre vymiešajte. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha a zľahka zapracujte do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok pokrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.
Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrite hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložte do chladu. Po stuhnutí ozdobte povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.