Hrášková polievka s drobnými haluškami
16. 8. 2011
Počet porcií: 4
Potrebujeme:
600 g zeleného hrášku
1 cibuľa
2 karotky
1 petržlen
1 menší zeler
400 – 500 ml mäsového vývaru
1 vajíčko
múka
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Cibuľu nasekajte nadrobno a opražte na troche oleja. Zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a pridajte k cibuli. Všetko nechajte chvíľu dusiť, osoľte, okoreňte a zalejte asi polovicou vývaru. Zeleninu uvarte do polomäkka, pridajte hrášok a prilejte zvyšok vývaru. Vajíčko zmiešajte so soľou a s potrebným množstvom múky. Husté cesto lejte do polievky cez hrubé strúhadlo a pomáhajte si lyžicou. Nakoniec pridajte čerstvú petržlenovú vňať a ešte niekoľko minút povarte. Podávajte horúce.
Náhľad fotografií zo zložky Recepty + foto :) POLIEVKY
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.